DOŠAO JE RED I NA NJU: Florens Artman privedena u Hagu!

Bivša porparolka glavne tužiteljke Haškog tribunala, Florens Artman, uhapšena je danas ispred suda u Hagu.

Florens Artman
Florens Artman trenutak privođenja

Florens Artman je u Hag došla na izricanje presude Radovanu Karadžiću, a policija ju je sprovela u zgradu dok je ispred suda davala izjavu za medije.

Niko nije još dao zvaničan komentar na privođenje bivše saradnice Karle del Ponte, a očekuje se da zvanično objašnjenje dobijemo nakon izricanja presude Karadžiću.
Dok je policija sprovodila Artmanovu u zgradu, bilo je komešanja među okupljenima, među kojima su bile porodice žrtava zločina u BiH i članice udruženja Majke Srebernice.

Oni su pokušali da zaštite Artmanovu od policije, govorili su: “Ne dajte je” i “Ona je sa nama”, “Ona je naša, traži pravdu”, ali se situacija posle nekoliko minuta smirila, Artmanova je krenula sa policijom i nije bilo većih incidenata.

Florens Artman osuđena je pred Haškim tribunalom na sedam dana zatvora zbog nepoštovanja suda i objavljivanja dva poverljiva dokumenta u svojoj knjizi “Mir i kazna” u kojoj je opisala rad Tribunala.

U novembru 2011. Tribunal je globu od 7.000 evra, kojom je zbog nepoštovanja suda kaznio Artmanovu, preinačio u zatvorsku kaznu od sedam dana i izdao nalog za njeno hapšenje.

 

Izvor: B92/Fotografija n1info.com

Comments are closed.