“DRUŽINA ANĐELA” PORED HRAMA SVETE TROJICE

U srcu Letnjikovačke šume, u istoimenom šabačkom naselju daleko od gradske vreve, poslednjih godina nastala je prava oaza za odmor starijih i igru najmlađih.

Tik uz Hram Svete Trojice, u predivno uređenom ambijentu, sa mnoštvom mobilijara za sedenje i dečju igru, ovaj nesvakidašnji park postao je omiljeno izletište Šapčana. Od jutra do kasno u noć, neprestano se čuje dečija graja, a opet sve u nekakvom miru koji čitav ambijent zajedno sa crkvom odaje.

Entuzijazam i elan sveštenika Hrama, potakli su građane i parohijane da im se pridruže u uređenju crkve, prilaza i dečijeg igrališta koji su nazvali “Družina anđela”. Pristigli su u pomoć majstori hortikulture, uređenja eksterijera, donatori materijala, boja. Tako su nastale klupe, česme, potok, letnjikovac za odmor, ljuljaške, tobogani, drvene kućice, ciglom i behatonom slagane staze. I svaki put kad iznova dođete, otkrijete novu spravu za igru, tablu za crtanje, prostor za šetnju.

Četvorogodišnji Dimitrije sa bakom i dekom često je ovde.

-Volim da dođem jer je mnogo lepo. Vozim biciklo od njihove kuće koja nije daleko, a onda se igram na ovim spravama. Volim trambolinu, ljuljaške..A volim i da odmorim kao sad uz limunadu koju prave tu pored crkve – objašnjava Dimitrije.

Vanja će za četiri dana biti predškolac, a tih nekoliko dana pred polazak u “pačiće”, koristi svaki minut za igru.

Često dolazim ovde sa mamom i tatom. Oni popiju kafu, ja pojedem sladoled, igram se sa drugarima. Ja najviše volim da se penjem užetom na kućicu i da pišem po velikoj tabli – kaže mali predškolac.

Od najmlađih do najstarijih, svi uživaju u prelepom ambijentu i gostoprimstvu sveštenstva. Hram Svete Trojice u Šapcu, poznat je i po raznim humanitarnim događajima koji se organiziju u porti crkve.

Comments are closed.