Ekskluzivno za Zorainfo: Ispovest mladića koji je preživeo napad u Briselu

Zbog kašnjenja autobusa, Srbin izbegao sigurnu smrt!

Nebojša Đerić
Nebojša Đerić

Novosađanin Nebojša Đerić, stručnjak za projekte EU, vraćajući se sa Konvencije o inkluziji koju je organizovala Evropska komisija, kobnog jutra putovao je iz Brisela u Srbiju, jutarnjim letom u 9:10. U traumatičnoj priči o događaju posle kojeg se još nije oporavio, kaže da je u trenutku bombaškog napada ulazio u aerodrom.

Avionske karte
Avionske karta sa terminom polaska

„Ja sam u 7.56 bio ispred aerodromskih vrata. Video sam ljude koji su doslovno padali od detonacije koja je svojom silinom raznosila beton, staklo, konstrukciju plafona i gipsane ploče. Čovek koji je išao ispred mene, bio je izranjavan po glavi i krv mu se silivala niz lice. Video sam stjuardesu kako drži ruku na stomaku. U trenutku sam pomislio da se krv sliva iz povređene ruke, a u stvari, ona je drzala otvorenu ranu na stomaku“, priča Nebojša.

 

Nekoliko putnika, koji su sa mnom stigli autobusom do aerodroma, uspeli su da se spasu samo zahvaljujući kašnjenju. Od smrti su nas delile sekunde.

 

„Vozač koji nas je vozio do aerodroma bio je nervozan, jer se ispred njega isprečio kamion. Nije mogao da ga obiđe, pa smo umesto u 7.53, stigli u 7.56. Ta tri minuta su sačuvala naše živote“, priča Nebojša vidno potrešen.

 

Ono što je video, kaže, pamtiće ceo život.

 

„Slike koje sam video su užasne. Svuda okolo bili su povređeni ljudi. Kada sam izašao ispred, video sam da je eksplozija raznela pola aerodromske zgrade“, kaže naš sagovornik.

 

U Srbiju se vratio večernjim letom zahvaljujuci Evropskoj komisiji koja mu je obezbedila siguran prevoz od Brisela do aerodroma „Sipul“ u Amsterdamu. Tako je redovnim letom Amsterdam – Beograd doputovao u Srbiju sa potresnim uspomenama koje će pamtiti celog života.

Autor teksta: M. Č. Gubelić/Foto Tanjug

 

Comments are closed.