Galeb Group traži pomoć države

Kompanija Galeb Group uputila je javni poziv vlastima da isprave nepravdu i omoguće nesmetano funkcionisanje kompanije, koja zapošljava više od 500 radnika, i koja izvozi u 18 zemalja.

Galeb Group

,,Galeb Group je prevarama i mahinacijama moćnih pojedinaca, prilikom privatizacije Zavarivača u Vranju a potom raskidom ugovora, oštećena za 5,5 miliona evra. Tu štetu niko ne spori, ali nijedna vlast ne želi da ispravi greške birokratije. Sve je učinjeno 2011. godine u vreme kada je premijer bio Mirko Cvetković, sadašnja garnitura na vlasti obećala je pomoć, ali sve je ostalo na obećanjima. Otimanjem novca i imovine ugrožen je opstanak čitave grupacije i sudbina radnika i njihovih porodica”, saopštili su iz ove kompanije.

Menadžement Galeb Group-a navodi da je posledica svega što se trenutno događa u ovoj kompaniji, šteta i za državu.

“ Za poslednjih šest godina Galeb Group-a je u državnu kasu uplatila 26 miliona evra. Ako se nastavi uništavanje ove kompanije umesto 500 radnika kojima se plaćaju plate i doprinosi, država će dobiti još 500 porodica koje će morati socijalno da zbrinjava” istaknuto je na Konferenciji za novinare ove kompanije.

 

Comments are closed.