GENIJALCI ZA PONOS – ODELJENJE ŠABAČKE GIMNAZIJE GDE SU SVI UČENICI ODLIČNI – ISTORIJSKI USPEH!

Tražili smo Herodota u Grčkoj, ali smo shvatili da su pisci istorije u stvari tu, tik do nas, u učionici koja gleda na ulicu Vojvode Mišića. Dvadeset glava koje vredno i marljivo rade ne bi li sebi i budućim pokolenjima dali primer da kada izaberete da radite ono što volite, kao da ništa i ne radite.

Šabačka Gimnazija - Odeljenje IV-6
Odeljenje IV-6

Kuriozitet leži u tome da se u novijoj istoriji Šabačke gimnazije ne pamti odeljenje sa svim odličnim đacima! Ono što dodaje notu posebnosti jeste to da je ovo prvo odeljenje računarskog smera ikada, jer su upravo ovi mladi ljudi bili prvi koji su upisali ovaj smer te 2014.godine.

Lica im govore sve, nasmejani, vedri, raspoloženi napuštaju učionicu broj 14 ovog zdanja koje je iznedrilo i na plovidbu pustilo učenike čiji je ukupan prosek 4,85. Natprosek, pre bi se reklo!

Učionica broj 14, mesto gde se nalaze genijalci
Učionica broj 14, mesto gde se nalaze genijalci

Zvezda vodilja ovih genijalaca je sve četiri godine profesor engleskog jezika Hadži Zoran Protić koji za Zorainfo otkriva u čemu u stvari leži uspeh ove generacije koja je dala računarski zadatak onim koji stižu:

Generacija koja je ušla u knjigu slavnih

„Iako broji samo dvadeset učenika odeljenje je vrlo specifično jer akcenat nije na imperativnom učenju već je suština što se oni druže i van škole, što su povezani i bliski i što, na primer, jedni drugima priređuju rođendanska iznenađenja. Sa moje strane imaju apsolutnu podršku jer se dobrom organizacijom školskih obaveza trudim sa ostalim kolegama da im ostavimo dovoljno prostora da „rastu“, u smislu hobija, slobodnog vremena i ljubavi koje su puni. I evo, gledate generaciju koja je ušla u knjigu slavnih Šabačke gimnazije!“

U ovom odeljenju ima i jedan brucoš.

Uroš Marković, - Šabačka gimnazija
Uroš Marković, idejni tvorac majice Error:406

Interesantno je da u ovom odeljenju ima i jedan brucoš. Naime, Stefan Čamdžić je posle završene treće godine upisao FDU, odsek pozorišna režija. Momak koji završava prvu godinu fakulteta i srednju školu u isto vreme! Prosečno, zar ne?!

„Dvoje učenika ima već obezbeđen upis na fakultet jer su nosioci republičkih nagrada te su oslobođeni polaganja prijemnog ispita. Većina njih su i aktivni sportisti, multitalentovani, članovi brojnih sekcija i vlasnici raznih nagrada. Sa njima jednostavno znate na šta da računate, valjda što su računarski smer!“

Error:406

Šabački genijalci su nas dočekali u majicama koje su sami osmislili. Vrlo brzo su odali „krivca“ i tako je Uroš Marković morao da preuzme krivicu i objasni sve:

„Do majica je došlo krajnje spontano. Pošto svi radimo sa računarima i na internetu smo stalno, svima je dobro poznata greška Error:404 koja izbacuje poruke page not found(stranica nije pronađena). Vrlo brzo sam došao na ideju – Error:406 jer smo mi IV6, a poruku koju izbacuje naša greška je – class not found(odeljenje kakvog nema). Pošto je Instagram najpopularnija mreža kod nas, dodelili smo svima imena u tom formatu. To je sva moja krivica!“

IV6 ima i kandidata za đaka generacije!

Kristina Stanković - Šabačka gimnazija
Kristina Stanković (kandidat za đaka generacije)

IV6 ima i kandidata za đaka generacije! Kristina Stanković s oduševljenjem nam je otkrila da ju je direktorica Marijana Isaković prijavila na konkurs za najbolju maturantkinju u Srbiji te da će na maturi ponosno nositi haljinu modne kuće „Luna“ kao nagradu za najbolju od svih. Kazala nam je i sledeće:

„Svi ostajemo sa svojim ljubavima, tu mislim na školske predmete pa tako ćemo pokušati da se upišemo na ETF ili FON u Beogradu i FTN u Novom Sadu. Ljubav prema predmetima dugujemo i profesorima stručnih predmeta i to pre svega Goranu Stanojeviću, Drašku Begušu, Marijani Bajić, Vladimiru Ninkoviću i ostalima.“

Natalija Topalović dodaje:

„Posvećenost je ključ svega! Baviti se onim što voliš ne predstavlja napor jer radiš srcem. Fizika, matematika i programiranje zvuče kao bauk ali umeju da uzvrate ljubav. Kod nas nema najboljeg jer je svako uspešan u svom domenu i u određenim oblastima. Osećamo odgovornost ovog uspeha i to će nas goniti dalje u nove pobede. Razredni nas je dobro naučio engleski pa neće biti problem gde god se u svetu nađemo.“

Hadži Zoran Protić
Natalija Topalović sa razrednim starešinom Hadži Zoranom Protićem

Nakon nekih slika, ostanete nemi. Nakon nekih ljudi, postanete bogatiji. Dvorište Šabačke gimnazije smo napustili bez reči i sa osmehom, bogatiji za prosek koji je natprosečan!

UČENICI ŠABAČKE GIMNAZIJE GDE SU SVI UČENICI ODLIČNI
Dobro ih sve upamtite!

Autor: Aleksandar Vujević

 

2 Komentara

  1. Bravo, vi ste deco ponos grada Šapca, a ne kojekakvi gradski pacovi i mafijaši!

  2. Farmaceutski tehnicar

    2015. je odeljenje farmaceutskih tehničara medicinske škole ,,Dr Andra Jovanović” iz Šapca završilo školovanje sa ukupnom prosekom 4,96.
    Tada se nije o njima pisalo…
    Svoj uspeh je 31 učenik spomenutog IV1 odeljenja opravdan time što su svi upisali željene fakultete, od farmaceutskog, preko medicinskog do filozofskog i fakulteta tehničkih nauka. Tamo su krenuli putevima do većih diploma i nastavili da ubiraju plodove. 😊