GOSTOVANJE MLADIH ŠAPČANA NA FESTIVALU „JAPANIZAM“ U BEOGRADU

Polaznici školice glume „Šarena šargarepica“ iz Šapca, gostovali su u petak 6. 7. 2018. u velikoj sali Doma omladine Beograda i svim ljubiteljima istočnjačke kulture prikazali kratku japansku predstavu „Mišje venčanje“ koja govori o roditeljima – miševima i njihovom putovanju preko celog Japana u potrazi za najboljim mladoženjom za njihovu ćerku – mišicu. Predstava je veoma kratka, ali poučna jer ih potraga vraća tamo, odakle su i krenuli.

Japanizam

Na ovom jubilarnom desetom festivalu „Japanizam“ koji se svake godine održava u Beogradu, prvi put su učestvovali mladi glumci iz „Šarene šargarepice“ i pokazali svoja glumačka umeća. Organizator ovog festivala, pohvalio je sve učesnike predstave i pozvao ekipu da se uključe u program i sledeće godine.

Dani Japana

Za kostime na ovoj predstavi bila je zadužena učenica škole Primenjenih umetnosti Šabac Anastasija Mitrović, uz svesrdnu pomoć Dragane Petrović japanologa, koja je obezbedila da polaznici školice glume „Šarena šargarepica“ gostuju na ovom prestižnom festivalu posvećenom japanskoj kulturi.

„Šarena šargarepica“ gostuju na ovom prestižnom festivalu posvećenom japanskoj kulturi

Prema rečima Đorđa Damnjanovića koji vodi ovu glumačku trupu ovo je ujedno i kraj još jedne uspešne sezone, koju su polaznici školice glume proslavili kao pravu jednodnevnu ekskurziju u Beogradu, začinjenu neizbežnim Mc Donalds specijalitetima. Đorđe se zahvalio pre svega svim mališanima što su bili sjajni, Dragani Petrović, kao i Gradskoj upravi grada Šapca, koja je svesna da samo ovakvim kulturnim dešavanjima, možemo dovesti našu decu do najvišeg kulturnog stadijuma, što bi i trebalo da nam bude prioritet.

Comments are closed.