HOLIVUDSKI GLAMUR NA ŠABAČKI NAČIN

Mnogi  Šapčani su jedva čekali nedelju kada se emisija u kojoj ona nastupa emituje, da vide “našu Tanju” koja nas je iz kruga u krug, sve do samog finala takmičenja, činila ponosnim. Ući finale takmičenja za koje se prijavilo više hiljada ljudi je ogroman uspeh za svakog pevača, a o tome šta joj donelo učešće u ovom Šouu, kao I o novoj pesmi koju je uradila sa kolegama iz grupe” Kafanica” , Tanja priča za “Zorainfo”:

Grupa Kafanica,Foto Bojan656

 “Stigli smo do finala. Uvek  govoriš sebi „samo još ovaj krug”, ali nisam se nadala finalu, rekla sam i Vama u prethodnom razgovoru da mi je bilo bitno samo da se ne obrukam. Prolazila sam krug po krug, bila i u baražu što nimalo nije bilo prijatno, jednom me je vratila publika, drugi put žiri, ali bez obzira na to,ponovo bih se prijavila kada bi moglo.  Meni lično je ta godina bila, mislim, sudbonosna godina u životu, a emisija mi je donela mnogo više od onoga što se vidi spolja.  Mene je iznutra ta emisija spasla, to je ono najvrednije što mi je donela.  Imam divne spotove, nešto što će ako da Bog za jedno 20 godina, moći da vide moji unučići, da vide babu i dedu kako pevaju. I dan danas dobijam samo pozitivne komentare o učešću u emisiji, zaista su svi bili ponosni, posebno moji Šapčani koji me stalno pitaju kada ću da snimim pesmu, evo konačno smo svi dočekali i to.”

Tatjana Jovanović, Foto; Đ. Đeric

“Treba mi vremena”

“Treba mi vremena” je naziv nove Tanjine pesme, a ona svoje utiske o pesmi i sa snimanja spota, ekskluzivno prenosi nama: “Pesma je balada, prelepa, moja ljubav na prvo slušanje za koju je muziku i tekst  pisao moj kolega Luka Vitorović, radili smo kod Ace Božića u studiju i rađeni su živi instrumenti  što mi je izuzetno drago. Profesorica Kristina iz Muzičke škole je svirala čelo, Luka je svirao sve violine, Đorđe isto uživo gitaru, Aleksandar Pupovac uživo klavir, dosta “živih” instrumenata ima, to se čuje i zvuči fantastično, jedva čekam da čujem komentare drugih ljudi, a posebno mojih Šapčana.”

Stara “Jela”

Ova  teška, festivalska balada,  koja podseća na pesme iz zlatnih godina velikih festivala,  poput  Sanrema i Evrovizije gde se pevalo i sviralo uživo, se odlično u uklopila u duh i  ambijent  stare šabačke „Jele“,a Tanja i njeni momci iz  „Kafanice“ su kompletnom scenografijom, kulisama i stajlingom u spotu,  oživeli duh starog Holivuda i doneli dašak holivudskog glamura u Šabac .

Luka Vitorović i Đorđe Đerić Foto;Bojan656

“Stara ”Jela” je odlično poslužila i stvarno je neverovatno lepo ispao taj spoj glamura i te ruševine, naš  gitarista je radio spot, sve osmislio i zaista sve izgleda fantastično. Sve se odlično uklopilo u celu priču,a  ambijent “Jele“ prati emociju pesme u potpunosti. Radili smo spot kao kaver, zbog  trenutne situacije, ali je i to tako, ispalo fenomenalno. ,,

 Luka Vitorović, autor teksta i muzike ističe  da je „cela priča oko pesme je zaokružena u sopstvenoj produkciji  grupe “Kafanica”,na šta sam posebno ponosan.  Ja sam pesmu pisao u muškom rodu, ali se Tanji jako svidela kada je čula i naravno da sam joj ustupio. Aca Božić je napravio sjajan aranžman i zaslužan je za melodiju pesme po kojoj sam ja svirao violinu,  profesorka  u muzičkoj školi “Mihailo Vukdragović” Kristina Ivanković iz Beograda je svirala violončelo, a profesorka solo pevanja Aleksandra Padrov iz Sremske Mitrovice je otpevala prateće vokale. „

Tatjana Jovanović Foto; Bojan656

Ono što sada predstoji je promocija pesme, a potrudiće se kažu da pesma postane hit, jer to svojim kvalitetom zaslužuje . “ Luka je napisao još divnih pesama, ali ćemo videti zbog aktuelne situacije kako ćemo i šta ćemo dalje. Kada nam je za ovu pesmu trebalo u “normalnim“ uslovima 3 godine, sada ne smem ništa da kažem o planovima. Samo da prođe situacija sa virusom, da budemo zdravi i da počnemo da radimo, to je najvažnije.“, rekla je Tanja na kraju razgovora za portal Zorainfo.

Kafanica

Na prave stvari vredi čekati. Svemu što se radi temeljno, predano i kvalitetno treba dati vremena koliko god da je potrebno. Trebalo joj je vremena 3 godine, ali vredelo je čekati ovakvu vanvremensku pesmu uz koju završavamo  ovu priču sa Tanjom i Lukom, sa nadom da nam do novih pesama grupe “Kafanica” ,neće trebati ovoliko vremena koliko smo čekali ovu pesmu i sa željom da pesma “Treba mi vremena”, nađe svoj put i svoje mesto u srcima slušalaca .

A.Perić

Comments are closed.