Imamo goli život, a sve drugo nam treba

Portal Zorainfo pokreće projekat “Imamo goli život, a sve drugo nam treba”, u saradnji sa Ministarstvom kulture i informisanja tokom čije realizacije će biti objavljeno 20 priča o staračkim samačkim domaćinstvima sa područja Šapca.

00613-mts-still066
Prema podacima Centra sa socijalni rad Šabac, na području grada ima 30 staračkih, 6 samačkih i 91 domaćinstvo iz kategorije ograničene sposobnosti za rad. Izdržavaju se od socijalne pomoći i to im je jedini izvor prihoda. Reč je o marginalizovanoj grupi čiji život je “nevidljiv” jer je, osim socijalnih ustanova, izostala briga pojedinaca i društva.

00613-mts-still046
Projekat ima za cilj pokretanje humanitarne akcije, kako bi se obezbedila pomoć i podrška staračkim samačkim domaćinstvima, a humanitarcima promocija njihovih humanih dela. Sve priče biće objavljene uz fotografije i realističan prikaz stvarnog stanja.

20160929_170419
Istovremeno, posle objavljivanja priča o svakom pojedincu koji pripada pomenutoj kategoriji, pratićemo i publikovati rezultate akcije, tako da će u svakom trenutku biti dostupni ostvareni rezultati.

img_20161002_140002

Portal „Zorainfo“ promovisaće i donatore, kako bi imali dodatni interes da pomognu ovoj kategoriji.

M.Č.G.
Foto/Video. J. Gubelić

Comments are closed.