Kavaj Lenard, zvezda koja sija, a ne zaslepljuje

KAVAJ LENARD prima 16 miliona dolara po sezoni, bio je MVP finala… Kavaj Lenard vozi automobil star 19 godina i jede pileća krilca za koja ima kupone.

Kao što ćete da saznate, košarkaš San Antonio Sparsa razlikuje se od većine NBA zvezda. Pored pomenute plate i MVP nagrade 2014, osvojio je i priznanje za najboljeg defanzivca lige 2015. godine. Ipak ono što ga odvaja od ostalih igrača jeste način života.

Lenard ne rasipa novac poput većine svojih kolega. Letnji odmor provodi u dvosobnom apartmanu u San Dijegu i vozi “ševrolet taho” iz 1997. godine, a taj terenac, star gotovo 20 godina, može se kupiti za nešto više od 1.100 dolara u SAD. Taj automobil je vozio kao tinejdžer, pa mu je teško da se odvoji od njega.

Kavaji Lenard

Jedina je zvezda u ligi koja nosi pletenice, što mnogi smatraju zastarelim i veruju da bi privukao još sponzora ukoliko bi se ošišao. Ipak, njega to ne interesuje već je posvećen samo igri. Srećan je što je zaštitno lice restorana brze hrane “Wingstop”, koji mu šalje kupone za besplatne obroke.

Kažu da se po potpisivanju novog ugovora sa “mamuzama” koji mu za petogodišnju vernost donosi više od 90 miliona dolara, najviše uspaničio jer je – izgubio kupone za besplatna pileća krilca!

“Kavaj žarko želi da postane veliki igrač, ne želi da bude zvezda. Ne možete ga naći na Fejsbuku, Tviteru, Instagramu… Nećete ga videti na crvenom tepihu, čak ni ako je počasni gost. Pogotovo ako je počasni gost… Voli samo igru, a sve ostalo što ona nosi sa sobom – ignoriše”, opisao je Lenarda legendarni trener Sparsa Greg Popovič.

Comments are closed.