M.I. Finance, novi vlasnik šabačke Mlekare, za Zorainfo: „Nemam nikakve veze sa Bogićevićem, niti ću imati.“

Mlekara dobila novog vlasnika!

Mlekara Šabac
Mlekara Šabac

Prodajom šabačke Mlekare stavlja se tačka na spekulacije oko vlasništa, ali i sudbine fabrike koja je dovedena do stečaja. Naime, preduzeće M.I.Finance doo, koje je na javnoj aukciji kupilo Mlekaru iz stečaja za 950 miliona dinara, registrovano je sa sedištem je u Mišaru, u nekadašnjoj zgradi Interkopa. Preduzeće M.I.Finance doo, za koje nam je menadžmet ove firme potvrdio da je deo Mediolanum grupe Velimira Jovanovića, prema podacima APR-a, aktivno je od 28.12. 2012, što se poklapa sa periodom kada su u mlekari nastupili problemi, pa se Jovanović pojavio kao zakupac. Novi vlasnik, preduzeće M.I.Finance doo, za Mlekaru je ponudio  više od Imleka i švajcarskog Bernd Matijas Ditela. Na pitanje redakcije Zorainfo oko povezanosti sa bivšim vlasnikom Bogićevićem, menadžment ove kompanije odbacuje svaku insinuaciju.

„Ovim putem Vam podvlačimo da M.I.Finance doo i njen vlasnik Velimir Jovanović nemaju nikakve veze, niti će ih imati u budućnosti sa bivšim vlasnikom Miroslavom Bogićevićem“, navodi se u saopštenju M.I.Finance.

M.I.Finance nastavlja proizvodnju u šabačkoj Mlekari sa jasnim planom, jer je bio zakupac od otvaranja stečaja u martu 2015. godine, navode iz ovog preduzeća.

„Za ovu godinu, koliko je trajao zakup, M.I.Finance je uposlio ukupno 300 radnika koji redovno primaju platu svake nedelje (i po tome smo jedinstven slučaj u Srbiji, i to po engleskom modelu), stabilizovao i razvio odnose sa dobavljačima mleka kojima se bez kašnjenja izmiruju sve obaveze i postao najveci izvoznik prehrambenih proizvoda na teritoriji Ruske Federacije, što potvrđuju podaci PKS-a. Što se tiče planova poslovanja, oni su već jasno definisani i podrazumevaju obnovu proizvodne opreme i razvoj domaćeg i stranog tržišta“, dodaje se u saopštenju M.I.Finance. 

Autor teksta: M.Č. Gubelić

Comments are closed.