Njegova pesma za decu je apsolutni hit!

Igor Mitrić (1973) iz Šapca autor je pesmice za decu “Slatkiši”, koju je do sada na YouTubu pregledalo više od 30 miliona ljudi i na popularnoj platformi TikTok otpevalo njih preko 17 hiljada. Ovaj, inače diplomirani inženjer elektrotehnike, muzikom se bavi od malih nogu kao pijanista, tekstopisac i kompozitor, uglavnom orijentisan na pop i džez. Stvaranje muzike za decu desilo se slučajno a kaže, i sam je zatečen tolikom popularnošću jedne pesme.

– Prvi klavir sam dobio već sa sedam godina i nekako se odmah ispostavilo da mi sve što je vezano za muziku ide od ruke. Kao da sam rođen sa njom a možda i zbog nje. Kasnije tokom školovanja je ispalo da mi isto tako dobro ide i matematika pa je došao i prošao fakultet, a sve vreme je nekako muzika bila tu. U međuvremenu sam počeo da istražujem, lutam po žanrovima, komponujem, uglavnom za svoju dušu, prijatelje..Pisanje pesama za decu je došlo uz ideju da napravimo spot u kojem će učestvovati mališani iz škole gde moja supruga radi kao učiteljica. To je ispalo odlično pa smo nastavili u istom smeru. Ređale su se pesmice, dok nisam konačno shvatio šta je potrebno da nešto postane hit. E, tu mi je i znanje iz matematike pomoglo – objašnjava Igor.

Pesma “Slatkiši” broji za sada preko 30 miliona pregleda, a pevuše je i stari i mladi. Česta je muzička “podloga” na spravama za dečiju igru, nezaobilazna na proslavama rođendana, igraonicama.

-Često u šetnji gradom je čujem sa onih konjića i autića za decu i nekako je čudan osećaj. “Hoću čokoladu i hoću marmeladu..”, ej, pa ovo je moje! – smeje se Igor. Profesionalna karijera odvela ga je u prodaju medicinske opreme renomiranog svetskog proizvođača, i usko je vezan za oblast medicine pod nazivom medicina spavanja. Bio je na svim kontinetima, upoznao vodeće svetske stručnjake iz raznih oblasti. Svoju profesionalnu karijeru između ostalog, gradio je u Šapcu, Johanesburgu, Onkološkom institutu u Beogradu. Kaže da je to sve njegov posao koji mu omogućava egzistenciju, a da je njegova najveća ljubav muzika. Kad sedne za klavir, tu je svoj na svome. Mogao je da živi i radi u bilo kojoj svetskoj prestonici, ali je izabrao da ostane ovde – na relaciji Beograd – Šabac.     

Comments are closed.