Podvig ekipe naše Hitne pomoći – uspešno vraćena u život 34-orogodišnja Šapčanka

Pravi podvig ekipe hitne pomoći na terenu – Šapčanka, 1982. godište, bez svesti, disanja i pulsa vraćena u život!

Hitna

Ekipa Službe hitne medicinske pomoći, predvođena dr Slavicom Dugonjić, specijalistom urgentne medicine juče je sa uspehom reanimirala našu sugrađanku, kojoj je pozlilo na poslu. Po dolasku na teren naša ekipa je konstatovala da pacijentkinja ne diše, bez svesti je i pulsa, uz poremećaj srčanog ritma, pa je započeta reanimacija, uz korišćenje defibrilatora, a omogućeno je i veštačko disanje. Posle tri defibrilacije počelo je spontano disanje, posle čega je ekipa pacijentkinju transportovala na odeljene Urgentnog prijema bolnice. Vraćena u život, naša sugrađanka i dalje je bila bez svesti. Dobre vesti ovog dana stigle su sa internog odeljenja, gde je pacijentkinja smeštena – ona se probudila iz kome, a lekari rade dalje analize.

Herojski podvig, kakvih neretko ima u ovom poslu, izvela je naša ekipa u sastavu dr Slavica Dugonjić, specijalista urgentne medicine, Ivan Cvejić, tehničar i Milorad Todorović, vozač. Ovo su heroji našeg dana, a dan posle, doktorka Dugonjić kaže:

– Ovo mi je treća uspešna reanimacija u ovoj godini. Posebno sam srećna što je reč o mladoj ženi i što je ona dobro i oporavlja se. Nisam svega ni bila svesna na terenu, adrenalin, uzbuđenje vas stignu kad prođe borba za život – kaže dr Dugonjić, koja u Službi hitne medicinske pomoći radi od 1995. godine.

Preuzeto sa: DZSABAC.ORG.RS

Comments are closed.