Povratak uz ovacije i suze

Muzikom se bavi od malih nogu. Pevala je u horu i svirala klavir, sa 14 godina je prvi put zapevala u kafani, a 1997. godine snimila je CD sa šou bendom “Raspućin” u izdanju “Zam produkcije”. Solo album snimila je 2000. godine za “City records”.

Učestvovala je na Budvanskom festivalu, a iz javnog života povukla se 2004. godine.

Nikad nije kasno

Tatjana Jovanović

Tatjana Jovanović svojom interpretacijom pesme “Malo mi za sriću triba” od Doris Dragović u šou veterana “Nikad nije kasno”, nikoga nije ostavila ravnodušnim. Apsolutnom dominacijom nad protivnicom iz duela i odnosom glasova 75:25, publike i žirija, izazvala je samo pozitivne komentare svakoga ko je video nastup. O njoj se priča, a pohvale i komentari stižu sa svih strana sveta. Maestralnim nastupom je izazvala suze i ovacije prisutnih, a isti utisak su imali i televizijski gledaoci. U izuzetno prijatnom razgovoru sa novinarem Zorainfo, podelila je svoja iskustva iz, i nakon emisije, kao i neke stvari iz privatnog života.

“Prezadovoljna sam sa celokupnom organizacijom emisije, sve je do najsitnijih detalja organizovano i svako od nas je maksimalno ispoštovan. Oduševljena sam reakcijama i jako mi se sve dopalo, mada nemam pretenziju da ponovo pravim neku karijeru već čisto da malo podsetim ljude na sebe. Iznenađena sam i činjenicom da smo mi takmičari svi do jednog, bez obzira na godine iskustva, imali ogromnu tremu koje nismo uspevali da se rešimo, kao da prvi put izlazimo na scenu.”

Na pitanje novinara zašto je napravila ovoliku pauzu kada je već sa prvim albumom zadobila veliku popularnost i skrenula pažnju na sebe odgovara uz smeh:

“Nisam pravila pauzu što se muzike tiče, ja pevam i radim sve vreme, ali mi mediji i veliki publicitet nisu baš mnogo prijali tada. Sve je bilo super i reklama odlična, onda kada sam sve to prošla sam videla da taj medijski život uopšte nije za mene (smeh). Nisam ja nešto ni bila interesantna medijima tada, to je bilo vreme svega i svačega, nisam imala neke skandale, bila sam samo dobar pevač sa lepim pesmama. Iznenadila sam se kakav je to način života, mislim da je to presudilo, a i posle toga jako brzo sam ostala u drugom stanju, došlo prvo dete, a ja sam neko ko je imao veliku želju da se ostvari kao majka i to mi je bilo na prvom mestu, a sada su moja deca “kriva” za moj povratak, jer je sve ovo bila njihova želja.” 

Malo joj za sreću treba

Za izvedenu pesmu je dobila mnogo pohvala i iz Dalmacije, što joj posebno znači. Neki ne mogu da poveruju da nije dalmatinka, koliko je do savršenstva dovela interpretaciju pesme. Ističe i da ovu emisiju voli zato što ima slobodu da peva “ono što mi srce ište i ne moram da pravim kompromise. Nemam želju da pobedim, a u emisiji ću biti dok srce bude išlo. Želim samo da se lepo provedem i da otpevam sve pesme koje sam zamislila u svojoj glavi(smeh).

Tanjina jednostavnost i skromnost su osobine kojima pleni i kojima je očarala gledaoce širom sveta, uz vokalne kvalitete i emotivnu interpretaciju kojom dodiruje srca. To ističe da joj je najveći uspeh, “što su ljudi širom sveta prepoznali tu iskrenost i emociju i preko TV-a.”

Nakon emisije, poziv Radeta Radivojevića i njegove reči da je ponosan na nju su joj dale dodatni “vetar u leđa” uz onaj koji je već imala od publike. Njoj je za sreću zaista malo potrebno kaže “samo baza, porodica. To je sreća.”

Na kraju ovog razgovora ističe:

“Ja se bavim muzikom, ne biznisom. Danas se gazi preko leševa da bi se postigla neka popularnost, ja nisam takva i zato verovatno jesam tu gde jesam. Ja to ne umem, ne mogu i neću. Ne pravim kompromis kada je to u pitanju. Mnogi mi se iznenade koliko sam “normalna”. Kada sam počinjala da pevam sa 14 godina, rekli su mi da pevačica nije zanimanje, već dijagnoza. Ja jesam pevačica, ali čini mi se da nemam dijagnozu(smeh). Mogu da stanem iza svega što sam uradila i kažem- da to sam ja, uradila sam to i to, ne stidim se ni ispred dece, ispred roditelja, supruga, prijatelja, mog grada, bilo čega. Već sa 14 godina sam bila “obeležena” i duplo sam morala da vodim računa i bila svesna toga. Morala sam da vodim računa da ne obrukam ni sebe, ni svoju porodicu. Ja sam rođena Šapčanka, moji roditelji su rođeni Šapčani i nisam htela da kompromitujem ni sebe ni njih, na takav način i danas radim. Zaista su mi se uvek svi obraćali sa velikim poštovanjem i ja mislim da je to moj najveći uspeh. Ja nisam punila novine ni naslovne strane, ali sam milion puta bila poljubljena u ruku i prema meni su se uvek odnosili sa velikom zahvalnošću i poštovanjem. Eto, to je moj uspeh.”

Tanju uskoro očekuje nova pesma kojoj se jako raduje, kao i novi krugovi takmičenja, a do tada da se podsetimo nastupa o kome se priča ne samo u Šapcu i zbog kojeg je svako od nas ponosan što je Šapčanin.

Autor: A. Perić

Comments are closed.