Prezentacija privrednog kretanja

Za članove Privrednog saveta Grada, Saveta za praćenje privrednih aktivnosti na području centra Šabac, komisija za praćenje investicija i BFC sertifikaciju, lokalnog Saveta za zapošljavanje i medije, danas je u šabačkom Hotelu „Sloboda“ organizovana prezentacija privrednog kretanja na području grada Šapca.
Saopšteni su podaci o rastu privredne aktivnosti u gradu, poslovanju Severozapadne radne zone i broju novozaposlenih u poslednjih godinu dana, objavljeni u biltenu Nacionalne službe za zapošljavanje.

investiranje
Obraćajući se prisutnima, gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović istakao je da je ponosan na kvalitetnu komunikaciju sa privrednicima, čiji je rezultat rast privredne aktivnosti i povećanje broja zaposlenih.
– Broj novozaposlenih u šabačkim firmama i nekoliko stranih, je 1223. Rastu zaposlenih je prethodilo značajno ulaganje Grada u infrastrukturu i opremanje industrijske zone, ali i stalna komunikacija sa domaćim i stranim privrednicima. Šabac je činjenično najbolje mesto za investiranje u Srbiji. To potvrđuje i podatak da razgovaramo sa 11 novih investitora koji bi trebalo da zaposle 1800 ljudi. Reč je o firmama iz Nemačke, Italije, Francuske i Turske i šest domaćih privrednika, naveo je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.
Predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić, koji predsedava Komisijom za praćenje investicija, naglasio je opredeljenje Grada da deluje proaktivno.
– Trudimo se da na jednom mestu okupimo sve koji učestvuju u privrednoj aktivnosti, kako bi brzo i efikasno reagovali pa probleme i potrebe privrede. Naš cilj je da ljudi žive bolje, da privrednici posluju bolje i da grad Šabac napreduje, poručio je predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić.

Izvor: Grad Šabac

Comments are closed.