RAČUNI ZA GREJANJE NIŽI ZA 10 ODSTO

Zahvaljujući visokom stepenu elektroenergetske efikasnosti, šabačka Toplana snižava cenu grejanja. Tako će potrošačima koje ovo javno komunalno preduzeće snabdeva toplotnom energijom, ove grejne sezone računi biti manji za 10 odsto.

Sve aktivnosti koje je Toplana sprovodila kroz brojne projekte u cilju smanjenja potrošnje energije, počeli su da daju rezultate koji će se direktno odraziti i na račune.

Od početka realizacije projekta energetske efikasnosti, koji je Šabac svrstao u kategoriju takozvanih “pametnih gradova”, termoizolavano je blizu 1.800 stanova.

“Posao” nije završen, pa su tako u planu radovi na nekoliko lokacija u gradu, najvećim delom u naselju Benska bara. Građanima je omogućeno kreditiranje, sa rokom otplate i do 12 godina.

Prelaskom određenog broja domaćinstava na grejanje na gas, što podrazumeva i smanjenje aerozagađenja, uštede u poslovanju su evidentne.

Tome je doprinelo i instaliranje mini toplane na biomasu u naselju Letnjikovac, ali i ugradnja solarne elektrane snage tri kilovata na krovu upravne zgrade Toplane. S.G. – D.S.

Tekstovi su deo projekta, koji se sufinansira sredstvima Grada Šapca. Stavovi izneti u medijskom sadržaju ne odražavaju nužno stavove organa koji sufinansira projekat.

Comments are closed.