ŠABAČKI KIKBOKSER NADOMAK EVROPE!

Zorainfo je već ugostila ovog šampiona. Toliko uspeha je ovaj čovek izneo na svojim širokim plećima da ono što sledi samo može utvrditi mesto ovog sportiste na pijedestalu kik-boksa. Šapčanin, Saša Jovanović ide na vodeći svetski turnir tzv. King of Kings World Grand Prix(KOK WGP) koji se organizujeu Sarajevu 3.jula. Naš Šapčanin boriće se protiv Aleksandra Dimoskog u superteškoj kategoriji. U ringu se pored Saše nalaze sve sama imena iz regiona i Evrope.

„Za mene ovo, na ličnom planu, znači puno. Kao velika odskočna daska. Nezahvalno je davati bilo kakve prognoze jer se radi o velikim i jakim borcima iz zemalja iz regiona, koje jako poštujem. Imam svoj cilj i to me goni napred.“

Vidi još: ŠABACKI KIKBOKSER ČIJI UDARCI TRESU REGION

Da podsetimo, priznanja ovog sportiste su teška za nabrojati: ima tri velike nagrade sa takmičenja: “Top fight night”, “Trevizo kage fight night”, “Mugendo fight night”, a u vaterpolu i plivanju osvojio je skoro sve: više puta bio je prvak delfin stilom, kao i prsnim stilom, višegodišnji vicešampion Srbije sa generacijom 1987. u vaterpolu (golman), osvajač Slovenačke lige (2012), Slovenačkog kupa (2012), učesnik Jadranske lige (2012), igrao je protiv najjačih evropskih vaterpolo timova:  “Pro Recco”, “Jug”, “Mladost”, “Budvanka rivijera”, “Jadran” iz Herceg Novog… Igrao je i protiv najvećih svetskih asova: Filipovića, Prlainovića, Madaraša, Pijetlovića, braće Varge, Malaraha, italijanskog golmana Tempestija itd.

„Kada sam dobio vest da ću učestvovati na KOK-u, dobio sam i neočekivano veliku podršku slovenačkih prijatelja što je dokaz da ako pošteno radiš i zalažeš se – to neko prepoznaje i ceni. Ogromnu podršku mog Šapca i sugrađana imam, iako nastupam za Sloveniju jer ovde godinama živim.“

Šaša Jovanović

Uz svesrdnu podršku trenera Daria Grilanca, ovaj Šapčanin će početkom jula pokušati da osvoji ovaj šampionat u tri runde po tri minuta što samo pokazuje veliku snagu i iscrpnost priprema koje su neophodne da bi se protivnik savladao.

Podrška obe države, pozitivne reakcije svih ljudi i marljivost u pripremama mogu ovog Šapčanina podići na tron Evrope. Mi mu svakako želimo puno sreće!

Autor: Aleksandar Vujević

Comments are closed.