SANJA – ŠABAČKI URAGAN KOJI ĆE ODUVATI SRBIJU

Seksi, zakopčana bomba, “luda”, furija iz Šapca su samo neki od epiteta vezanih za njeno ime u protekloj godini, a ko je zaista Sanja Vasiljević, saznajte u ovom tekstu

UPOZORENjE!!! Uragan “Sanja” sutra u 12:00

Biolog čiji glas izaziva hemiju, svoj put ka zvezdama je započela pre tačno godinu dana. Danas sa punim pravom nosi ime takmičenja u kojem se predstavila – Zvezde granda. Prolazila je u svaki naredni krug takmičenja sa svih sedam “da“ i bez problema došla do finala. Uoči izlaska svog prvog singla pod nazivom “Nazovi me”, podelila je neke stvari iz svog života sa pratiocima portala Zorainfo.

Ko je Sanja?

 Kako se ćerka poznatog šabačkog harmonikaša od koje se verovatno očekivalo da se bavi narodnom muzikom, obrela u vodama pretežno zabavne strane i domaće muzike?

Sanja Vasiljević

U našoj kući se uvek slušala kvalitetna muzika, procentualno više zastupljena pop i rok scena, jer je majka bila više u toj energiji, dok je tata u svoje slobodno vreme preferirao tišinu, što sada shvatam i sama.  Akcenat je uvek bio na dobroj muzici, te mi tako nije strana ni narodna pesma, ali srcu draži je ipak klasičan pop zvuk.

Kada se uzme u obzir vrsta muzike koju pretežno pevaš, mnogi se pitaju zašto je odluka pala na Grand produkciju?

Grand produkcija i “Zvezde Granda” su ozbiljan projekat, sjajna medijska platforma neverovatne gledanosti, a opet u novije vreme dovoljno otvorenih shvatanja i za ostale muzičke žanrove, što je činilo takmičenje idealnom prilikom za moj medijski proboj. Ponosna sam što sam devet meseci takmičenja iskoristila na najbolji mogući način, prezentujući ono što jesam, ono što mogu i ono što želim od svog pevačkog talenta.

Biti najbolje plasirana i jedina žena u finalu ZG je veliki uspeh, još veći ako se saberu sve činjenice vezane za taj put ka finalu, prvo takmičenje, predstavljanje, predstavljanje mainstream-om u odnosu na ostale kandidate, da li je postojala bojazan za plasman i šta misliš da je na kraju presudilo za ostvaren uspeh i osvojenu pesmu u finalu?

Nisam bila jedina žena u finalu, ali najbolje plasirana – da. Iz kruga u krug sam bila fokusirana da dam svoj maksimum, budući da sam se veoma ozbiljno spremala za svaki nastup, izrađujući muzičke matrice za skoro sve numere, idući na časove pevanja, pažljivo birajući stajling, a rezultat nam je svima poznat.

Mišljenja sam da kad se nečemu toliko posvetiš a pri tom to i voliš, i univerzum vam pomaže.

 Pesmu je radio Bane Opačić, poznati hitmejker, tvorac velikih hitova Saše Kovačevića, Sergeja Ćetkovića, Marije Šerifovič i mnogih drugih, pa ne čudi što je postala hit na društvenim mrežama i pre nego što je snimljena?

U Banetovim pesmama sam uvek pronalazila “ono nešto” što mi unutrašnji osećaj kaže da je prelepo. Neverovatan umetnik, predivne energije, a ja ću celi život pamtiti trenutak kada smo snimali moju prvu pesmu u njegovom ateljeu gde nastaje magija.

Zanimljiva mi rečenica Baneta Opačića: “prvi put sam video Sanju u jednom takmičenju, pevala je Darkovu i moju “sanjam te” i znao sam još tada da su nam kompatibilna ludila”, sa kime još od autora misliš da imaš kompatibilno to stvaralačko “ludilo”?

Čvrsto verujem da svi mi koji se bavimo muzikom imamo neku vrstu drugačije energije, kod nekoga je ona jača kod nekoga slabija. Moja kulminira dok pevam, tad se u potpunosti prepustim muzici, zaista proživim sve što izgovaram, te tako i ne mogu da pevam bilo kakve pesme, jer se tada osećam veoma sputano. Radujem se saradnji i sa drugim talentovanim autorima, jer sam svima inspirativna pojava i pevačica, što je sjajno na obostrano zadovoljstvo.

Veselom energijom i vrhunskim pevanjem do finala.

Tokom takmičenja, za tvoje ime su se vezali razni epiteti, furija, zakopčana bomba, seksi, “luda”, a ko je zapravo Sanja Vasiljević?

Sanja Vasiljević je sve to dok nastupa. Kada se povuče sa scene ona je potpuna suprotnost  svemu tome. Energiju koju emitujem kroz nastupe, svakako da publika vrati i nagradi, ali isto tako zahteva svoju “dopunu”. Tada stupa na snagu ona “druga Sanja”, koja uživa u šetnji svog psa, gledanju filmova i serija i naravno u dobroj hrani. (na žalost:) )

 Sledeći korak?

  1. novembra će biti tačno godinu dana od mog prvog medijskog pojavljivanja, kada će u 12:00 časova na mom You tube kanalu izaći taj dugo očekivani spot za pesmu “Nazovi me”. Ponovo sam na početku, ali sada priče o kojoj sam maštala još kao malo dete. Sada ponosno kažem da sam pevačica jer konačno imam svoju pesmu, dok sam pre nje uvek govorila da sam biolog koji se bavi pevanjem. Veoma sam nestrpljiva da čujem i komentare publike, a i srećna što sam konačno započela svoju autorsku muzičku karijeru.

Gde možemo sresti Sanju u Šapcu?

Kao neko ko mnogo voli prirodu, zauvek omiljeno mesto biće Stari grad, reka Sava, jer me za isti vežu neraskidive emocije. Tamo sam vozila rolere, izlazila sa društvom, išla na koncerte u okviru letnjeg festivala… Kada dolazim kod roditelja već na mostu osetim da sam u Šapcu, a pogled uvek mahinalno skrene ka tvrđavi.

Uvek svoja

U jednom od svojih statusa na Facebook-u, nedavno je napisala: “Uvek sam bila svoja. Čak i kad sam decidno odbijala da idem u vrtić (iz kog sam pobegla). Nekome sam možda čak i čudna. U gimnaziji sam čak bila ošišana “na keca”. Kažu da sam komplikovana. Rekla bih pre kompleksna. Štrcim. Radim na svojoj frekvenciji. Gledam širu sliku. I da…i dalje tvrdim da problem crne ovce nije što je ona crna, vec to što su sve ostale bele. Budi onakav kakav jesi i već kao takav si unikat.”

Marija Šerifović je u jednoj od emisuja za Sanju rekla “da je najbolja pop pevačica koja se pojavila na toj sceni otkako je ona u ulozi žirija”, a pored svih epiteta navedenih u tekstu sa kojima se slažemo, mi  joj dajemo još neke, vrhunski profesionalac, saradnik i sagovornik kakvog svaki novinar i redakcija samo mogu poželeti.

 

Redakcija Zoreinfo je spremna za sutrašnji Uragan, a verujemo da će i Vas oduvati.

 

Autor:A.Perić

 

Comments are closed.