ŠAPČANI U „BANATSKOJ BAJCI“

Aaaaj prošetali Šaaabački trgovci, Šaaaaabački trgovci, cvaka cvak, cvaka cvak, cvaka, cvaka, cvakaaa cvaaak!!!! Izvinite dragi čitaoci, što sam ovako morao da započnem tekst sa nadahnutom interpretacijom grupe „Čivijaši“ koji su se u petak 17. avgusta 2018. zajedno sa grupom Šapčana i mladih Šapčanki predstavili meštanima Zreljanina na njihovoj manifestaciji „Banatska bajka“.

„Banatska bajka“

Organizatori manifestacije grada Zrenjanina ponudili su bogat letnji program posetiocima koji su želeli da prate muzičko, kulturno umetničke, dečje i multimedijalne sadržaje svako veče, sem ponedeljka u njihovoj poznatoj Gradskoj bašti. U okviru ove manifestacije izvedeno je ukupno 66 programa. U zaista prelepom ambijentu Gradske bašte ponuđeni su raznovrsni programi, a petak je bio rezervisan za predstavljanje potencijala grada Šapca, što je grad Šabac, zajedno sa članom Gradskog veća zaduženim za turizam Božidarom Katićem i direktorom Turističke organizacije grada Šapca Srđanom Mitrašinovićem oberučke prihvatio.


„ Mi sada pokušavamo da u gradu manifestacija kao što je Zrenjanin, u gradu festivala ovaj prostor privedemo nameni. Odnosno, da pokušamo da vratimo Zrenjanince i naše goste turiste upravo u ovaj ambijent ovde i kao što vidite ambijent je takav da je vrlo akustičan, vrlo prijatan, predivan park koji može da primi oko dvesta gostiju i mi koristimo da „Banatsku bajku“ u koji smo pozvali naše prijatelje iz Šapca da budu naši gosti, predstavimo razne, svakodnevne od juna do septembra programe.

Narodno kolo.

Tako, nadam se da će naši gosti da se osećaju lepo i želimo da saradnju uspostavimo dobru. Mi smo saradnju uspostavili ali na ovaj način zaista želimo da podignemo tu saradnju i sa turističkog i sa privrednog aspekta tako da mislim da Zrenjanin i Šabac mogu da imaju samo velike koristi od ovakvih manifestacija i od ovakvog druženja“ – rekao je direktor Turističke organizacije grada Zrenjanina g-din Zoran Ljubotina.

Sombrero i Pončo u Zrenjaninu

A direktor Turističke organizacije Šapca g-din Srđan Mitrašinović, nadovezao se na priču rekavši: „ Na poziv TO Zrenjanin došli smo na manifestaciju „Banatska bajka“. Proizvode i turističke potencijale grada Šapca predstavili smo ljudima iz Zrenjanina. Jedna lepa prilika da sve ono što je ponuda našeg grada, dakle naše prirodne potencijale, bogato kulturno istorijsko nasleđe, kao i manifestacije na koje smo toliko ponosni predstavimo ljudima ovde u Vojvodini. Da ih pozovemo na predstojeće dve velike manifestacije da nam se pridruže a verujem da će to tako i biti s obzirom da smo dogovorili da oni svoje potencijale našim sugrađanima predstave u okviru programa „Čivijade“ .
Direktori Turističkih organizacija oba grada uspostavili su saradnju a Zrenjaninci su ispratili raznovrstan dvočasovni program koji su pripremili Šapčani u okviru zrenjaninske manifestacije „Banatska bajka“.

Đorđe Damnjanović

Comments are closed.