ŠILJA IZ CRTAĆA GOVORI GLASOM JEDNOG ŠAPČANINA!

Šta zajedničko imaju Diznijevi crtani filmovi, paun i sapuni? Imaju šabačkog glumca Vladimira Vasilića(37) koji svojim glasom oživljava crtane junake, a sa svojih deset prstiju proizvodi sapune od kojih zastaje dah.

Vladimir Vasilić

Zorainfo vam predstavlja našeg sugrađanina koji je često menjao meridijane, uloge i boje – prosto, od njega se to zahtevalo.

Šabački Šilja…

Širokog osmeha i nasmejanih očiju ovaj mladi čovek iza sebe ima preko 50 crtanih filmova u kojima je pozajmljivao glas i dobrim i lošim junacima. Šilja iz Mikija Mausa govori kao Vladimir ili je obrnuto? Šta god da ste odgovorili – upravu ste! Rad na tom projektu obeležio je put ovog umetnika.

Na radnom zadatku

“Bilo je mnogo raznovrsnih projekata na kojima sam do sada radio. Rekao bih da su to stotine sati provedenih u studiju. U šali često kažem da sam radio sve, od Kena do Barbike, što i nije mnogo daleko od istine.

Najzahtevniji projekti su bili za Dizni, obzirom da je pristup izuzetno ozbiljan, počevši od kastinga (izbora glumaca), preko pripreme materijala, vežbe, pa do montaže koja se šalje njima na odobrenje. Najdraži projekat mi je bio upravo u Diznijevom Miki Mausu gde sam glas pozajmio čuvenom Šilji.”

Za njega je čast pozajmljivati glas crtanim junacima pre svega jer radi za decu jer su najstroži kritičari koji ne štede na istini. Sinhronizaciju smatra izazovom bez obzira što se ne završava aplauzom jer saznanje dece da je on pozajmio glas nekom njihovom crtanom junaku i njihove reakcije su neprocenjive. Tvrdi da ga dugo promatraju valjda očekujući da se pretvori u Šilju.

Rad za decu…

“Posao sinhronizacije je vrlo dinamičan, zabavan i kreativan, ali i vrlo odgovoran i zahtevan. Ako je ekipa uigrana i materijal spreman na vreme, posao u studiju je onda zadovoljstvo. Jedna od olakšavajućih okolnosti je to što imam pravo na grešku i ponovna snimanja. Ali, što manje grešaka – brže se bližimo kraju”, opisuje svoj posao Vladimir.

Pozitivnim smatra to što radi za decu, poistovećuje se sa njima kao i likovima i to sve samo sa jednim ciljem – da zaokupi dečiju pažnju i osvoji osmeh. Kao negativnu stranu izdvaja izostanak kontakta sa publikom uživo.

Tv drama Maska, Crnjanski, (RTS)

Pored Šilje bio je crveni rendžer i profesor u Moćnim rendžerima, plavi gormit u Gormitima, majmun u Planeti Šin i mnogi drugi.

Vladimir je završio Akademiju umetnosti u Novom Sadu, odsek gluma, u klasi profesora Bore Draškovića, 2004. godine.

Ubrzo nakon završetka Akademije dobio je priliku da zaigra u Šabačkom pozorištu i tu je bio narednih 6 godina. Upoznao je ansambl kome se divio i stekao puno prijatelja.

No, kako i sam tvrdi “baviti se samo jednim poslom može biti vrlo dosadno, jednolično, naporno, bez dovoljno energije, razvijanja vijuga i mašte tako da je važno imati i hobi ili različita dodatna interesovanja” pa se odlučuje upustiti u ručno pravljenje glicerinskih sapuna sa prirodnim bojama i kozmetičkim mirisima. Svoje sapune azivna Paun Sapuni a za naše čitaoce otkriva:

“Proces izrade sapuna koje proizvodim je vrlo specifičan i zahteva mnogo vremena, pažnje, iskustva, vežbe, strpljenja, ljubavi, smisla, pomoći, saveta, izučavanja, istraživanja i mašte, ali je rezultat na kraju impresivan”!

“Paun” sapuni.

Sapuni se proizvode ručno, komad po komad, bez mašina. U početku je to išlo dosta sporo, ali vremenom su se stvari ubrzale i sada dnevno mogu da napravim i nekoliko stotina komada. Sve sirovine su iz Velike Britanije. Prva asocijacija na Pauna jeste ptica i ona ima veze u celoj priči sa Paun Sapunima, ali “osnov” za ime bio moj deda koji se zvao Paun”, ponosno ističe ovaj glumac.

Danas je svoju manufakturu prebacio u Grčku ali s obzirom na to da posao nosi sa sobom, možemo ga sigurno uskoro opet videti u Šapcu.

Iako još uvek nije napravio sapun sa nekim crtanim junakom od njega očekujte to. Omiljeni mu je Duško Dugouško ali ipak sanja da bude Mali Princ.

Smatra da bi crtani junak “krojen” po njemu bio na ivici urnebesne komedije i horora ali bi na kraju ipak bio pobednik!

Dakle, svako od nas može da bude pobednik i glavni junak u svom crtanom filmu zvanom Život. Srećno sa ulogama!

 

Autor: A.Vujević

 

Komentari su zatvoreni.