Srbin povređen u Briselu

U eksploziji na aerodromu u Briselu povređeno je dvoje putnika iz Srbije koji su kupili karte preko jedne beogradske agencije, saznaje RTS.

Brisel Napad
Izgled aerodroma u Briselu posle bombaškog napada

Putnici nisu životno ugroženi i u sredu bi trebalo da se vrate u Beograd. U trenutku eksplozije putnici su bili u holu aerodroma.

Bilo je užasno, oko nas su ležali mrtvi ljudi. Detonacija nas je bacila, leteli smo nekoliko metara, kaže za „Sputnjik“ jedan od Srba povređenih u Briselu.

U eksploziji na aerodromu u Briselu povređena su dva putnika iz Srbije, koji su u trenutku napada čekali avion za Beograd. Putnici iz Srbije su bili u neposrednoj blizini mesta eksplozije.

„Detonacija nas je bacila, leteli smo nekoliko metara, po nama je prvo palo staklo, a preko njega konstrukcija plafona i gipsane ploče. Nešto mi je probilo kožnu jaknu, duks, majicu i zabilo se u desnu lopaticu. Bilo je užasno, oko nas su ležali mrtvi ljudi, video sam i jednog vojnika koji je ležao u lokvi krvi. Svuda po garderobi su mi komadići ljudskog mesa…“, navodi on.

Kako kaže, kad je „shvatio da su živi“ počeli su odmah da se izvlače sa aerodroma na kojem je nastao opšti haos.

„Procenio sam da je bolje da odmah uđemo u neka kola, da ne čekamo Hitnu pomoć“, kaže za Sputnjik jedan od putnika koji je želeo da ostane neimenovan, kako ne bi uznemirio porodicu u Srbiji.

„Imali smo sreće, naišao je taksi. Dobro smo prošli. Previli su nam rane, pregledali i ubrzo nas pustili. U šoku sam. I dalje ništa ne čujem, eksplodiralo je bukvalno pet metara iza nas. Kažu da mi je oštećen sluh i da to još moram da proverim. Odlično smo prošli. Danas mi je drugi rođendan“, dodao je on.

On je dodao da ne zna kako će se vratiti u Beograd, s obzirom na to da je avionski saobraćaj obustavljen, a doputovali su preko agencije „Džambo travel“.

„Sigurno će biti potrebno vreme i da kolima stignemo do Srbije, policija nam je rekla da su pojačane kontrole na svim granicama. Želim da budem kod kuće što pre“, kaže on za „Sputnjik“.

Ambasadorka Srbije u Briselu je apelovala da svako ko ima bilo kakve informacije o povređenim građanima obavezno javi našoj ambasadi u Briselu na broj koji se može pronaći na njihovom sajtu.

Osim toga, ona je ranije za B92 istakla da ambasada nema nijednu zvaničnu informaciju da su Srbi povređeni tokom napada.

Comments are closed.