ULAGANJE U IZOLACIJU PAMETNA INVESTICIJA

– Novim priključenjima korisnika dolazimo do niže cene grejanja. Prosečna potrošnja energije u prošloj godini je bila 99,8 kilovat sati po metru kvadratnom. Grejemo ukupno 480.000 metara kvadratnih. Amplituda se kretala između 140 i 60 kilovata, što jasno ukazuje na činjenicu da u gradu ima još uvek jako trošnih stambenih zgrada, gde se praktično rasipa toplotna energija i onih gde toga nema jer je izolacija dobro urađena – kaže Slobodan Jerotić, direktor JKP Toplana-Šabac.

Još jedna zgrada čiji će stanari već od ove sezone imati manju potrošnju, samim tim i niže račune za grejanje je ona u Ulici Kralja Petra I broj 18. Postavljanje termoizolacije završava se sa prednje strane i priprema bočni deo ovog stambenog objekta.

U šabačkoj Toplani podsećaju da račun za grejanje zavisi od: kvaliteta zgrade (termo izolacija, stolarija), tehničkih mogućnosti za upravljanje potrošnjom energije (termostatski ventili), načina korišćenja i navika stanara i stambene zajednice. Zavisi i od: vrste goriva, efikasnosti toplotnog izvora, ispravnosti mreže daljinskog grejanja. S.G. – D.S.

“Svaki dinar uložen u izolaciju predstavlja najpametniju moguću investiciju”

Tekstovi su deo projekta, koji se sufinansira sredstvima Grada Šapca. Stavovi izneti u medijskom sadržaju ne odražavaju nužno stavove organa koji sufinansira projekat.

Comments are closed.