ZAJEDNO DO REŠENJA

U JKP „Toplana Šabac“ sprovode se brojne mere i aktivnosti u okviru energetske efikasnosti sa ciljem smanjenja potrošnje goriva i uticaja na aerozagađenje. Akcenat na koji je usmerena uloga Toplane je što intenzivnija edukacija građana ne samo u identifikovanju problema već i u zajedničkom pronalaženju rešenja.

Građanima je omogućen akcijski popust od 30 odsto na regularnu cenu priključka na gasovodnu mrežu uz plaćanje na 48 jednakih mesečnih rata. Na mrežu za distribuciju prirodnog gasa priključeno je nešto manje od 3.000 domaćinstava, a postoji izgrađena mreža dužine 200 kilometara. Priključenje zgrada koje se nalaze na udaljenosti od 50 metara od toplovoda, moguće je besplatno.

Ove mere imaju cilj da motivišu Šapčane da u što većem broju koriste daljinsko grejanje i prirodni gas. Vazduh u gradu bio bi čistiji i zdraviji, a troškovi za grejanje niži – ističe je Slobodan Jerotić, direktor JKP Toplana.  

Sa realizacijom saniranja i termoizolacije zgrada u Šapcu planiranim za ovu godinu počelo se čim su vremenski uslovi to dozvolili. – Svi projekti su doprineli da Grad Šabac i „Toplana“ budu pozicionirani kao lideri na polju energetske efikasnosti, ne samo u Srbiji, već i u regionu. Lestvicu ciljeva postavili smo visoko, implementiramo nove projekte i nova tehnološka rešenja koji će biti energetski efikasniji i finansijski održiviji –  objašnjava Jerotić. Menadžment ovog komunalnog preduzeća poziva sugrađane da svojim učešćem i predlozima doprinesu radu Toplane, a za sugestije su utorkom i petkom organizovali „otvorena vrata”. Kako ističu, interes je zajednički – bolje grejanje uz niže troškove i očuvanje životne sredine.

Tekstovi su deo projekta, koji se sufinasira sredstvima Grada Šapca. Stavovi izneti u medijskom sadržaju ne odražavaju nužno stavove organa koji sufinansira projekat.

Comments are closed.