ZASLADI SE I DONIRAJ

Memorijalni turnir u malom fudbalu pod nazivom Džoni-Muki-Bubi koji će trajati 7 dana, startuje u subotu, 25. juna u Majuru. Turnir je humanitarnog karaktera, a ove godine deo sredstava biće opredeljeno Udruženju “Da budemo svi jednaki”.

Udruženje “Da budemo svi jednaki” okuplja decu sa smetnjama u razvoju i članove njihovih porodica. U udruženje je učlanjeno 106 dece, a 6 njih su nedavno postali punoletni i tako izgubili pravo da o trošku Fonda zdravstvenog osiguranja koriste sve neophodne fizikalne tretmane u Banji Koviljači. Njihove porodice to doplaćuju iz sopstvenih sredstava i suma neophodna za tronedeljni boravak i dodatne tretmane iznosi oko 50.000 dinara po detetu. Cilj udruženja je da tih oko 300.000 dinara prikupi humanitarnom akcijom.

Prikupljanje novca će biti realizovano kroz humanitarnu prodaju palačinaka za koje se neće plaćati nikakva određena cena, već će svaki dobrotvor priložiti onoliko novca koliko sam odluči. Prva akcija će biti održana tokom trajanja Memorijalnog turnira u malom fudbalu “Džoni-Muki-Bubi” koji se održava u dvorište osnovne škole u Majuru kod Šapca. Ovaj turnir je posvećen mladim fudbalerima koji su preminuli u razmaku od par godina i od prvog izdanja 2015. godine ima i humanitarni karakter. Turnir će se održati od 25. juna do 3. jula ove godine i pored prihoda od prodatih palačinaka za potrebe humanitarne akcije “ZASLADI SE I DONIRAJ” biće odvojen i deo sredstava koji se prikupi i kroz ostale aktivnosti na turniru.

Udruženje poziva volontere da se jave radi pomoći  u realizaciji ove akcije. Takođe, poziva  i donatore za materijal neophodan za pripremu palačinaka.

Akcija će se nastaviti dok ne bude prikupljena planirana suma novca od 300.000 dinara. Drugo izdanje ove akcije će biti takođe u Majuru i to 16. jula ove godine na moto skupu koji organizuje Moto klub “Majur”.

Udruženje “DA BUDEMO SVI JEDNAKI” održava stalnu komunikacija sa svim lokalnim i državnim insitucijama i zainteresovanim partnerima kako bi olakšalo život ovoj deci i njihovim porodicama i omogućilo njihovu punu uključenost u sve sfere svakodnevnog života. Zato će se Udruženje zvanično obratiti gradskim zdravstvenim ustanovama i drugim nadležnim institucijama kako bi se lokalna zajednica osnažila u pružanju zdravstvenih usluga deci sa smetnjama u razvoju. Biće zatraženo da se u sklopu najavljene izgradnje novog bolničkog kompleksa u Šapcu predvidi odeljenje fizikalne medicine koje će biti opremljeno da pruži neophodne usluge ne samo članovima ovog udruženja, nego i svim drugim građanima, jer je to nešto što je Šabac ranije imao u svom Zdravstvenom centru. Takođe će biti zatraženo da se omogući i pružanje stomatoloških usluga u opštoj anesteziji jer je to za većinu dece sa smetnjama u razvoju jedini način da se izvrši popravka zuba i održava oralno zdravlje.

Comments are closed.