Anđelika Kerber pobednica je US Opena

KRUNA SEZONE Kerber titulom na US Openu overila prvo mesto na WTA listi

Anđelika Kerber

Foto: Tanjug/APAnđelika Kerber

Na taj način je overila prvo mesto na WTA listi na koje će sesti od ponedeljka. Ovo joj je prva titula u Njujorku, a drugi grend slem u karijeri, pošto je na početku godine bila najbolja u Australiji. Kerber je prva Nemica koja je posle Štefi Graf pobedila na US Openu, a ovoj je to poslednji put pošlo za rukom 1996. godine.

Nemica je mnogo bolje počela meč i već u prvom gemu napravila brejk. Iako je Čehinja potom imala tri brejk lopte, nije iskorisrtila nijednu. Zato Kerber nije ispustila svoju šansu i u devetom gemu ponovo protivnici oduzela servis i povela 1:0 u setovima.

Karolina Pliškova

Foto: Tanjug/APKarolina Pliškova

Izjednačena borba u drugom setu se vodila sve do sedmog gema. Tada je Pliškova konačno iskoristila brejk loptu i povela 4:3, a potom 5:3. Bila je to prilika koja se ne propušta, a češka teniserka je iskoristila prvu set loptu.

Foto: Tanjug/AP

Kada je u trećem gemu odlučujućeg seta Pliškova napravila brejk i povela 3:1, činilo se da je pobeda na dohvat ruke. Ipak, Nemica je u šestom gemu iskoristila brejk loptu i izjednačila na 3:3. Tada se točak okrenuo na njenu stranu. Iskoristila je svoj servis i povela 4:3. U desetom gemu je napravila novi brejk i to bez izgubljenog poena, kada je Čehinja servirala za ostanak u meču.

(Radomir Đurović)

preuzeto sa http://sport.blic.rs/

Comments are closed.