Oni treniraju na ulicama Šapca

Vežbanje u prirodi, džogiranje u parku – sve to je zaista običan prizor, ali kad vidite akrobatske pokrete koje seku vazduh našeg grada na komade tu je onda zasigurno ekipa “Bar Beast  015”.

Nemanji  Stankoviću(17) iz Šapca, učeniku  3.-ćeg razreda Ekonomske škole i  jednom od osnivača i pokretaču ove grupe, 2013. godine prolazeći pored nekih momaka iz školskog dvorišta javlja se ideja da osnuje društvo i ulični trening – street workout dovede u Šabac na velika vrata.

“Bar Beast 015”

Već naredne godine sa dva drugara osniva ovu grupu, a danas ih snaže ruke 15 momaka i 3 devojke.

Pre skoro godinu dana dva momka – Nemanja Stanković i Stefan Đurđević ispred „Bar Beast 015“ učestvuju  u „Ja imam talenat“ i stižu do polufinala – fascinantno!

„To je bio fantastičan uspeh za nas! Stizale su razne ponude ali nas je sprečavala registracija grupe u daljim aktivnostima. Međutim to nije naše jedino dostignuće jer od 2015.godine aktivno učestvujemo na takmičenjima ovog tipa. „Pokorili“ smo Valjevo dve godine za redom pa tako 2015. osvajam medalju kao najbolji najmlađi takmičar u nekoliko disciplina, dok 2016. „Bar Beast 015“ odnosi ubedljivo najviše medalja sa takmičenja – oko tridesetak“ – krajnje skromno, ali veselog oka govori ovaj mladić za Zorainfo.

Nemanja u akciji

I ove godine su se ovenčali sa nekoliko medalja – prvo mesto u zgibovima i drugo u trbušnjacima, apsolutni pobednik do 18 godina u zgibovima i propadanju i mnoga druga.  Njihova teretana je park, mada najčešće vežbaju u Benskim barama gde ima teretana na otvorenom ili pak na Gradskom stadionu. Nemanja trenira od 2 do 3 sata dnevno, nema poseban režim ishrane i tvrdi da se u formu može ući lako ako imate volju i nekoliko meseci kao ulog.

„Važno je napomenuti da se ulični trening sastoji iz dve kategorije – disciplina ponavljanja(zgibovi, trbušnjaci, sklekovi,…)  i free style, koji kombinuje gimnastiku, akrobatiku, statiku i dinamiku. Meni je omiljena disciplina ponavljanja. Trenirao sam uspešno i rvanje – jednostavno sport je moj život!“ – u dahu izgovara Nemanja.

Novi Sad 2017.

Ovaj momak sanja da se registruju kao sportsko društvo, da jednoga dana osvane na nekom takmičenju u inostranstvu i priziva uspeh „Bar Brothers“-a. Najjača konkurencija stiže iz Novog Sada i Rume ali bez bojazni ovaj mladić sa drugarima se vredno priprema za naredni „sastanak“.

Reakcije ljudi su pozitivne, od Regionalnog radiološkog centra Penumbra su dobili vežbačku opremu koja trenutno stoji spakovana u jednom podrumu čekajući da ovi momci dobiju salu ili objekat gde bi mogli vežbati zimi.  Bili bi zahvalni i za neko sponzorstvo za majice ili put do mesta takmičenja jer sve finansiraju sami. Skromni, fini i obični iako im sport to nije.

Oni imaju talenat, imaju želju i imaju sve ulice ovog sveta da dokažu da san koji žive se može ostvariti. Imaju naš naklon.

(“Šabac – grad sportskih šampiona”. Tekts realizovan u sklopu projekta Grada Šapca .)

Comments are closed.